Katholieke Catechismus

€ 18,00
Geen btw

Is er tegenwoordig een crisis in de Kerk?

Aantal

Dit werk begint met een vaststelling: die van een diepe crisis die sinds het Tweede Vaticaan Concilie het geloof in zijn grondvesten schokt.

Dit werk stelt de vraag naar de graad van gezag van laatstgenoemd concilie, vervolgens toont en verwerpt het zijn hoofdzakelijke dwalingen, namelijk die van de godsdienstvrijheid en het oecumenisme. Daarna onderzoekt dit werk de postconciliaire ontwikkelingen zoals de nieuwe Mis, de aanvallen op het katholiek priesterschap en tenslotte de nieuwe riten van de sacramenten, om vervolgens de rechtmatigheid van de strijd aan te tonen, gevoerd door Mgr. Lefebvre en de Priesterbroederschap St. Pius X.

Dit werk is een waar compendium van de crisis die wij doormaken. Het belicht op bijzonder verhelderende wijze de breuk tussen katholieke leer en de conciliaire vernieuwingen. De vraag- en antwoordvorm laat een vlot redeneren toe en geeft gelegenheid om de catechismus van weleer op te frissen, waarvan heel wat onderwerpen ons anders misschien zouden zijn ontgaan.

9789081893985

Datasheet

ISBN
9789464008418
Auteur
P. Matthias Gaudron
Taal
Nederlands
Aantal Pagina's
49
Afmetingen
27 x 18 cm
Bindwijze
Paperback
illustraties
Ja
Vertaling
Theo Sluimer - Pater Carlo de Beer

Je bent misschien ook geïnteresseerd in