De Wijn van Kana - Cover
  • De Wijn van Kana - Cover
  • Boek De Wijn van Kana
  • Wijn van Kana

De Wijn van Kana

€ 14,00
Geen btw

Is er tegenwoordig een crisis in de Kerk?

Aantal

De wijn van Kana

Dit is geen boek met 1000 recepten voor een gelukkig huwelijk. Hoewel er vandaag de dag veel waardevolle tips te vinden zijn in boeken over het huwelijk, ontbreekt het hen meestal aan de christelijke basis en behandelen ze het huwelijk niet als een sacrament.

In tegenstelling daarmee wil dit boek de lezer uitnodigen tot een wandeling. Op deze weg kijken we naar het begin van de wereld en werpen we een blik op het einde én de voltooiing van de geschiedenis van de wereld. Vervolgens bekijken we het kernthema van de wereldgeschiedenis en het aandeel van de christelijke echtgenoten daarin. Dit alles dient tot het juiste begrip van het huwelijk als sacrament. Zo willen wij net als wandelaars eerst de kaarten bestuderen voordat wij op pad gaan. Een wandelaar moet zelf de weg stap voor stap bewandelen. Het zou kinderlijk zijn te denken dat je met één stap de top van een berg zou kunnen bereiken of dat je je op jouw bestemming waant, simpelweg omdat je de kaarten gelezen hebt.

Dit boek is - met bovenstaande opmerkingen in gedachten - dus níet zo bedoeld dat de ene echtgenoot de andere kan vertellen hoe hij of zij zich moet gedragen (Wie van u zonder zonde is, werpe de eerste steen op haar). Het is eerder bedoeld als een grote aanmoediging voor de echtgenoten wanneer zij zien hoe vaak Jezus en Maria hen te hulp schieten, wat een bijzondere band hun huwelijk is en welke geweldige mogelijkheden dit biedt om in het koninkrijk van God te leven.

Dit boek is ook bedoeld om ons eraan te herinneren dat het huwelijk is bestemd tot de verheerlijking van God. Door hun leven in het sacrament moeten de echtgenoten bidden: “Uw naam worde geheiligd, Uw rijk kome”. Als u dit probeert, geldt het woord van Christus voor uw gezin: “Waar er twee of drie vergaderd zijn in mijn naam, daar ben Ik in hun midden!” (uit het Voorwoord)

Ludger Grün is een priester die zich inzet voor de gezinnen. Hij is priester in Duitstalig Zwitserland, waar hij ook college-aalmoezenier en catechist is.“De Wijn van Kana” is reeds gepubliceerd in het Duits, Engels en Frans.

9789464518306

Datasheet

ISBN
9789464518306
Auteur
Ludger Grün
Taal
Nederlands
Aantal Pagina's
106
Afmetingen
13,8 x 20 cm
Bindwijze
Paperback
illustraties
Nee

Je bent misschien ook geïnteresseerd in